Biznis

(VIDEO) Njemački Lidl u BiH sigurno dolazi. Tržišni igrač od kojeg strahuju svi trgovački lanci u BiH.

Novca nikad dovoljno, ali ni marketa u kojima će se potrošiti. O otvaranju poznatog trgovačkog lanca Lidl u BiH govori se godinama.

Hoće li, kada otvori trgovine Lidl spustiti i cijene na tržištu? Lidlu se ne žuri, ne žele da naprave greške u koracima i zapetljaju se sa lokalnom administracijom i birokratijom.

Prema informacijama upućenih, kompanija je organizovala trening centar koji je već okupio određen broj potencijalnih radnika.

Radnici su na obuci koja traje više od godinu dana.“Znam da su odabrali dvije lokacije u Banjaluci, da je dogovorena lokacija kod Tuzle u Živinicama, da se radi u Sarajevu…

Što se tiče Lidla neće to skoro biti, jer oni rade temeljito, ne žure, imaju dovoljno kapitala, robe, oni svoje imaju, oni samo ne žele da naprave greške u koracima, prema mojim informacijama”, otkriva nam u razgovoru ekonomista Zoran Pavlović.

Centralna uprava u Sarajevu postoji već nekih godinu i po dana.

Posjetili smo prostorije, zatekli veći broj zaposlenih na svojim radnim mjestima, nezvanično smo i razgovarali sa nekima od njih te dobili informaciju da je otvaranje Lidla sasvim izvjesno ali da o datumu još uvijek ne mogu govoriti.“

To neće biti u kratkom roku, otvaranje tih njihovih centara će biti tek za nekih godinu dana ili čak i više. Taj period je zgodan da naši distributeri hrane se pripreme za dolazak Lidla koji je po definiciji uvijek vrlo agresivan tj. jako dobrih ponuda i dobrih cijena i biće ozbiljna konkurencija domaćim trgovinskim lancima.

Divrezifikacija prorizvoda koje nude, cjenovne akcije koje prave, to je sve razlog više da se ode u Lidl.

Uz marketing koji im je važan i agresivan, biće to veliki problem za domaće tržne lance, sigurno će dovesti i do određenog smanjivanja cijena”, analizira dodatno Pavlović.

Izvor : n1 televizija BiH

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najpopularnije

To Top