Pousorje

Tko je jamio? Zna se !!

Optužnica i sudski postupak protiv aktualnog načelnika općine Tešanj i općinske pravobraniteljice zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja a odnosi se na protuzakonitu zamjenu zemljišta kako bi se na taj način financijski pogodovalo svojoj stranačkoj bratiji a koji se trenutno vodi protiv pomenute dvojke biti će smiješna i banalna stvar kada na vidjelo izađe sav kriminal i malverzacije vršeni pilkom eksproporacije zemljišta i objekata za potrebe izgradnje poddionica na koridoru auto puta Vc (Putnikovo brdo – Medakovo i Medakovo – do tunela Crni vrh) a koje svojim dijelom prolaze kroz općinu Tešanj.

Dužina auto puta koji prolazi teritorijem općine Tešanj je 16 kilometara, samo za potrebe eksproporacije utrošeno je od više 70 miliona konvertibilnih maraka.

Oni koji su među prvim znali kojom trasom prolaze te dvije poddionice dobrano su to iskoristili, pa su od građana kupovali (koji za autoput još nisu ni čuli a gdje li da su znali kojom trasom će se graditi auto put) tada “neatraktivno” zemljište i objekte na budućoj trasil koje su poslije kada se krenulo u otkup/eksproporaciju prodavali po višestruko većoj cijeni.

I da je sve na tome stalo? Nije!

Kaki su se okoristili od onih koji nisu željeli prodati u bescjene, a ti vlasnici objekata i zemljišta tik uz samu lokalnu cestu.

Vještačenjem/procjenom bi se vrijednost predmetne imovine značajno uvećavala od one srvarne, onu razliku u cijeni između stvarne i uvećane dijeli su općinski i stranački oci zajedno za vlasnikom imovine.

I sve bi to prošlo glat’ i bez ikakve buke da jedan od aktera u toj priči nije bacio oko na mjesto predsjednika stranke. A vrlo dobro iz bezbroj primjera do sada znamo kada stanka kažnjava neposlušne ili protivnike tad pravna država itekako funkcioniše.

Koliko je gore navedenih primjera istražni ograni, tužilaštvo i sudovi če imati pune ruke posla, no barem nećemo morati na to dugo čekati.

novinar.ba će objaviti i tri konkretna slučaja (imena) tko su ti koji su u dogovoru sa općinskim i stranačkim ocima zgrnuli pravo malo bogatstvo.

Za novinar.ba Miralem Merdić

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najpopularnije

To Top