Vijesti

Ministar Ramo Isak u radnoj posjeti Tuzlanskom kantonu.

Ministar Isak u posjeti Tuzlanskom kantonu: Ključna tema sastanaka sigurnosna situacija Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak boravio je danas u posjeti Tuzlanskom kantonu.

Ministar Isak posjetio je gradove Tuzlu, Živinice te grad Lukavac gdje je prisustvovao svečanoj akademiji povodom dana Grada Lukavca.

Razgovarao je sa Zijadom Lugavićem, gradonačelnikom Tuzle, Beganom Muhićem, gradonačelnikom Živinica i Edinom Delićem, gradonačelnikom Lukavca.

Na sastancima je razgovarano o sigurnosnoj situaciji na području Tuzle i generalno Tuzlanskog kantona i izazovima sa kojima se susreću.

Tokom sastanka ministar Isak je istakao da je u toku obuka kadeta na Policijskoj akademiji Federalnog MUP-a iz Tuzlanskog kantona koji će nakon okončanja teoretskog dijela obuke biti raspoređeni na praktični dio obuke u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kako bi se što bolje pripremili za suočavanje sa svakodnevnim izazovima policijskog posla.

Ministar Isak je naveo da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u idućoj godini planira započeti velike kampanje na temu prevencije nasilja u porodici i nasilja nad ženama kao i kampanja borba protiv korupcije gdje će biti potrebna i podrška gradova, te pozvao zainteresirane da delegiraju teme kako bi se kampanje što uspješnije provele.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova podržava rad lokalne zajednice, jer samo zajedničkim radom i djelovanjem možemo imati sigurno okruženje za sve građane.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top