Vijesti

Ministar Isak u posjeti Policijskoj akademiji.

Počinje obuka iz oblasti kriminalističke tehnike i kontradiverzione zaštite u organizaciji Policijske akademije Federalnog MUP-a SAOPĆENJE ZA JAVNOST Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je danas Policijsku akademiju Federalnog MUP-a gdje je razgovarao sa v.d. direktora Nusretom Beširevićem o organiziranju specijalističkih obuka iz različitih oblasti, a posebno o organizaciji obuka za kriminalističkog tehničara i kontradiverzionu zaštitu (KDZ-a).

Cilj ovih obuka je usvajanje svih potrebnih znanja i vještina za što kvalitetnije obavljanje vrlo odgovornih i zahtjevnih zadaća kriminalističkih tehničara te osposobljavanje policijskih službenika za efikasno i stručno funkcionisanje u timu za KDZ-e preglede i osiguranje po svim aspektima u okviru Planova za osiguranje raznih manifestacija, posjete VIP ličnosti i preglede trasa kretanja i dr.

Polaznici će svoje stečeno znanje i iskustvo moći pokazati u daljnjem radu kriminalističke tehnike te uspješnom otkrivanju krivičnih djela i njihovih počinitelja, ali i jačanju kapaciteta rada policije.

v.d. direktora Beširević informisao je ministra Isaka i o aktivnostima koje se poduzimaju u sklopu osnovne policijske obuke čija realizacija je u toku.Na sastanku je razgovarano i o unapređenju rada Policijske akademije Federalnog MUP-a, inovacijama koje bi poboljšale kvalitet obuka i unaprijedile kompetencije budućih policijskih službenika.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top