Vijesti

Ministar Isak na prijemu povodom obilježavanja stogodišnjice od proglašenja Republike Turske.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na poziv Nj.E. Sadik Babur Girgin, amasadora Republike Turske u BiH, prisustvovao je prijemu povodom obilježavanja stogodišnjice od proglašenja Republike Turske.

Ministar Isak je tim povodom u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime uputio najiskrenije čestitke predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu i turskom narodu: “Bosnu i Hercegovinu i Republiku Tursku povezuju iskreni i prijateljski odnosi.

Uvjeren sam da ćete istrajati na očuvanju temeljnih vrijednosti države njene nezavisnosti, slobode građana i demokratskog poretka Republike Turske i nastaviti sa izgradnjom snažne, jedinstvene i napredne zajednice te ostvariti sve zacrtane ciljeve u najboljem interesu turskog naroda”- izjavio je ministar Isak.

Nacionalni praznik Dan Republike Turske obilježava se 29. oktobra u znak sjećanja na proglašenje Republike Turske 1923. godine. Republiku je proglasio vojskovođa Mustafa Kemal Ataturk kojeg je Velika narodna skupština te zemlje potom izabrala za prvog predsjednika savremene Turske.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top