Vijesti

Općinski sud u Tešnju potvrdio optužnicu protiv Mešić Adema kojeg se tereti da je skrivio tešku saobraćajnu nesreću. (VIDEO)

Što je dana : 27.09.2022. godine, oko 21,35 sati, u mjestu Piljužići, na području općine
Tešanj, upravljajući motornim vozilom marke „VW Passat” reg. oznaka () krećući se
regionalnim putem R-474 Prnjavor – Novi Šeher iz smjera Novog Šehera (Jelah) u smjeru
Prnjavora (Piljužići) pa postupajući suprotno odredbama člana 36. stav 1. Zakona o
osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, vozio neoprezno i nedovoljno
pažljivo ugrozivši time sigurnost javnog prometa.Tako što je kod broja 61 otpočeo saradnjom polukružnog okretanja a da se prethodno nije bio uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju koje prilike je svojim vozilom popriječio put
nadolazećem vozilu marke „VW Golf“ reg. oznaka M70-J-409 kojim je upravljao J. E. i koje se kretalo iz smjera Jelaha u smjeru Piljužića.

Pri čemu je na sredini kolovoza došlo do udara prednjeg dijela vozila „VW Golf“ u prednju lijevu stranu vozila „VW Passat“ iz kog je od siline udara ispao motor kada je nošeno inercijom vozilo „VW Passat“ ostvarilo i kontakt sa bočnom lijevom stranom vozila marke „Audi“ reg. oznaka … kojim je upravljala F. H. a koje se kretalo navedenim putem iz smjera Jelaha u smjeru Piljužića, koje prilike je više lica zadobilo teške tjelesne povrede.

I to J. E. u vidu višekomadnog kompresivnog preloma petog slabinskog pršljena a njegovi saputnici S. B. u vidu nagnječenja mozga oba režnja i krvarenja ispod mehke moždane ovojnice postraumatsko i S. M. u vidu kompresivnog preloma vratnih pršljenova, a M. M. koja se nalazila u vozilu marke „Passat“ u vidu preloma glavice palčane kosti desne podlaktice dok je u istom vozilu kojim je upravljao Mešić Adem mldb. dijete …. (rođen …. godine) zadobilo linearni prelom desne tjemene kosti, a mldb. …. (rođen godine) prelom donjeg dijela desne potkoljenice.

Čime je učinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz
člana 336. stav 3. u vezi s članom 332. stav 3. u vezi stava 1. KZ F BiH.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top