Vijesti

Kako je u ZZO ZDK zapošljavao Omer Škaljo: Naborane ruke na tijelu djevojaka?

Stranka demokratske akcije (SDA) namjerava na mjesto direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK imenovati Omera Škalju – kompromitiranog političara poznatog po stalnom mijenjanju političkih dresova zarad ličnih interesa.

Rijetko koji političar u BiH je uspio unovčiti vlastitu ruku kao što je to učinio zastupnik u Skupštini ZDK Omer Škaljo koji je svoj politički mandat posvetio ličnom bogaćenju i zadovoljavanju prizemnih strasti.

Treba podsjetiti kako su javni oglasi za prijem u radni odnos u ZZO ZDK raspisivani samo kako bi se zadovoljila forma dok je prijem radnika vršen u skladu s instrukcijama Omera Škalje koje ne samo da nisu moralne već predstavljaju i krivično djelo.

Javna je tajna da su svi pojedinci koji su za vrijeme predizborne kampanje radili za Škalju i dali svoj doprinos da se ovaj opskurni političar ponovo svali na leđa građana ZDK, imali prioritet u zapošljavanju u ZZO ZDK.

Nikakve refernce i profesionalna karijera nisu imale težinu koliku je imao rad za Omera Škalju u predizborno vrijeme.

Drugi način, možda čak i najdraži Omeru Škalji, bilo je davanje mita u iznosu od 20.000 KM za zaposlenje u ZZO ZDK. Svi dobro znaju koliko se Omer Škaljo obogatio uzimajući novac od osoba koje su poslije bivale zaposlene u ZZO ZDK.

Škalju nije zanimalo porijeklo novca, da li je to kredit ili ušteđevina, već isključivo da je novac u njegovim naboranim rukama.

Spomenute naborane ruke Omera Škalje još uvijek su noćna mora brojnim mladim djevojakama koje su ostale bez mogućnosti za zaposlenje u ZZO ZDK samo zato što nisu dozvoljavale da se njegove ruke nalaze na njihovom tijelu.

Ovom gnusnom činu, koji je treći način za zaposlenje u ZZO ZDK, uglavnom je prethodila večera da li u Busovači ili u Travniku, a nakon toga i davanje ugovora na određeno vrijeme. U tom vremenskom rascjepu, dok se djevojke brinu da li će im biti produžen ugovor, Škaljo je vidio priliku.

Sve one žene koje su se oduprle predatorskim napadima Omera Škalje dobivale su otkaz i o tome će uskoro početi javno svjedočiti.O tenderima, uzimanju novca od uplata ZZO ZDK, naknadama, pogodovanju privatnicima suludo je i govoriti.

Sve je to poznato SDA, ali SDA šuti i pušta Škalju da ponovo vedri i oblači ZZO ZDK.

Valjda su u Omeru Škalji satkane sve tradicionalne vrijednosti u koje se kune SDA. I onda se pitaju što su izgubili prošle i zašto će izgubiti naredne izbore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top