Uncategorized

Zna li možda neko gdje se u BiH nalazi selo, zaseok, kamp naselje, ježeva kućica ili grad po imenu Slobomir ?

Zna li možda neko gdje se u BiH nalazi selo, zaseok, kamp naselje, ježeva kućica ili grad po imenu Slobomir?

Bilo šta pod ovim imenom, fakat nisam nikad čuo prije, do neki dan, ašićare postoji ta vukojebina negdje, i možete zamisliti, ima čak i fakultet, koji se zove Slobomir P Univerzitet.

Zašto mi je ovo tragikomično? Pod novom nametnutom vladom, Elektroprivreda je došla u veliku krizu, nametnuti Nermin i direkcija najavljuju veliko poskupljenje struje koje nije bilo u zadnjih osam godina.

Kažu moguće su i redukcije kojih nije bilo još od rata, nametnuti Nermin je nametnuo odmah i novu direkciju i upravu u Elektroprivredu, kad može švabo Smit nametnuti Nermina, što ne može i Nermin nametnuti upravu u Elektroprivredi?

I onda je Nerka krenulo, pa doveo svoje “stručnjake” po poslušnosti i odanosti naravno!

Tako imamo lika po imenu Vedran Kaser, ni manje ni više nego u nadzornom odboru EP.

E ovaj ekspert je upravo završio fakultet u tom Slobomiru, tražim ovo mjesto na karti ali bezuspješno, kad ga neko upita gdje si završio fakultet, on sigurno s ponosom kaže – u Slobomiru .

Drugi stručnjak , ne zaostaje puno iza ovog prvog, je Idham Kruško, poslovno tehnička škola Doboj, lik je upisao fakultet 2015/16 a završio 2017 fakultet od četiri godine.

Ovaj je apsolutni sampion u brzini studiranja, čak je oborio rekord od monsignora Konakovića, brzi je od njega za pola godine.

I ova ptica trkačica sa grandioznog i općepoznatog (v)akulteta u Doboju, takodjer je u nadzornom odboru EP.

Za direktora giganta EP, Nerko je doveo “stručnjaka” iz vodovoda, a vodovod u još većem haosu. Ali zato je tu mlađahni Kapidžija sa propalog fakulteta iz Goražda , lik koji je očitavao brojila u vodovodu, pa otrčao do Goražda na zimskom raspustu , donio dvije diplome i trojka ga odmah za direktora.

Treba li neko biti iznenađen sto je danas EP u krizi pored ovakvih stručnjaka? Ali zato je tu nametnuti Nermin koji će nametnuti gradjanima nove cijene struje pa da nam svane, kritikovao sam često samoproglašenog doktora nauka, trojkinog bisera Ramu Isaka.

Ramo jarane, ti si za ove pacijente akademik, emeritus.

Nisu sve budale iste… Neke su i diplomirane 😉

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top