Vijesti

Ministar Isak primio u službenu posjetu predstavnike zakonodavne i izvrše vlasti Unsko-sanskog kantona SAOPĆENJE ZA JAVNOST.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak primio je danas u službenu posjetu Zikriju Durakovića, predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona i Adnana Habibiju, ministra unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Sagovornici su razgovarali o saradnji između Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije i Ministarstva unutašnjih poslova USK-a.

Poseban fokus razgovora bio je na sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH, a posebno u Unsko-sanskom kantonu te jačanju saradnje u oblasti ilegalnih migracija.

Ministar Habibija i predsjedavajući Duraković zahvalili su se na podršci koju Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova na čelu sa ministrom Isakom pruža MUP-u USK-a, a ministar Isak je tom prilikom poručio da je na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a došao profesionalac koji će sigurno raditi u interesu građana.

Na sastanku je zaključeno da će se postojeća saradnja produbiti i unaprijediti u budućnosti.

Zikrija Duraković, predsjedavajući Skupštine i Adnan Habibija, ministar unutrašnjih poslova pozvali su ministra Isaka u službenu posjetu Unsko-sanskom kantonu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top