Pousorje

IZ OO SDA TEŠANJ KAŽU DA IM JE ŽAO ZATO ŠTO ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ NAPUŠTA STRANKU.

OGLASILA SE OO SDA TEŠANJ.

U SVOM SAOPŠTENJU KAŽU DA IM JE ŽAO ZATO ŠTO ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ NAPUŠTA STRANKU.

Bivši član SDA Šemsudin Mehmedović informisao je Općinski odbor stranke da napušta SDA te da radi na osnovanju novog političkog subjekta.

Na 30. redovnoj sjednici Općinskog izvršnog odbora SDA Tešanj održanoj danas razmatrana je aktuelna politička situacija, a nakon rasprave, OO SDA Tešanj je donio sljedeće zaključke.

Kako navode, nakon određenih medijskih natpisa, OO SDA Tešanj je održao svoju 29. redovnu sjednicu u petak, 08. decembra te je na istoj sjednici lzvršnog odbora SDA Tešanj potpredsjednik Šemsudin Mehmedović pred lzvršnim odborom SDA Tešanj potvrdio da napušta SDA i da radi na osnivanju novog političkog subjekta.“

OO SDA Tešanj izražava žaljenje zbog ove odluke Šemsudina Mehmedovića, iskazujući poštovanje za doprinos koji je u svom dugogodišnjem radu kao Predsjednik i dužnosnik davao u radu OO SDA Tešanj.

Istovremeno, uvažavamo i slobodnu volju i pravo svakog pojedinca na izbor političkog djelovanja i organizovanja”, dodaju iz tešanjske SDA.

Na kraju su naveli da SDA Tešanj nastavlja svoje djelovanje i rad, svjesni da je SDA jedan od temelja političke stabilnosti u Tešnju i Bosni i Hercegovini. “SDA je u Tešnju uvijek bila inicijator i podrška provođenju najvažnijih i najhrabrijih odluka za opstanak i razvoj općine Tešanj.

Povjerenje glasača i aktivista se zasnivalo na takvoj ideji i takvom djelovanju. Na našem putu sudjelovali su brojni stranački simpatizeri, aktivisti po mjesnim odborima i mjesnim zajednicama i općinskoj organizaciji i davali svoj doprinos.

Poštujemo to i hvala svima koji su nas podržavali u našim nastojanjima. SDA Tešanj nastavlja svoj rad na definisanim programima i prioritetima”, zaključili su.

Piše : CRNA-HRONIKA.info

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top