Uncategorized

Otac Dražena, osumnjičenog za ubistvo Saše: “Sve sam mu dao, više ne smijem u selo da idem, a kamoli u Doboj”

Dražen Lazarević (19), koji se sumnjiči da je sa Andreom Kajganić (32) ubio njenog supruga Sašu Kulišića 30. januara, najmlađi je u porodici sa četvero djece, a njegov otac je govorio za medije.

U suzama, vidno potresen, molio je da ne snimaju ni njega ni kuću. Ne želi ni ime da mu se spomene, i ne zna kako da prihvati zlo koje se nadvilo nad njegovom porodicom, piše Telegraf.rs.

– U šoku sam. Ne znam šta se dogodilo, kako se dogodilo, ništa mi nije jasno – govori očiju punih suza, premještajući se s noge na nogu, odmahujući glavom.

– Tu večer kada nam je došla policija na kuću Dražen nije bio tu. Rekli su mi da ga traže, ali ne i zašto. Pozvao sam ga, rekao sam mu da ga policija traži, da se odmah javi da vidi šta je – priča otac i dodaje da nije ni slutio da bi njegovog sina policija tražila zbog ubistva.

Zna sve za šta se tereti njegov sin. Pokušava da shvati kako je tako nešto moglo da se dogodi.

Težak dijabetičar

Vidno potresen govori i da je težak dijabetičar, i da ne zna kako će ovo da preživi i kako će da opstane u kraju nakon svega ovoga.

– Ne smijem iz kuće da izađem, da siđem do Doboja. Htio sa da idem da izjavim saučešće, ali mi nije dobro. On mi je najmlađe dijete, imam još tri kćerke – govori u suzama otac osumnjičenog tinejdžera.

Tvrdi da mu je u životu sve dao, da je i sam Dražen dobro zarađivao, te da priče da je Saša ubijen iz koristoljublja ne piju vodu.

– Mali je radio u Sloveniji, radio je u Njemačkoj, imao je odlične pare. Došao je prije nekih deset dana iz Njemačke, on je radio kao varilac i monter, imao je satnicu 100 eura. Ovo nije nikako moglo biti zbog para. Ta ga je sigurno smotala – govori plačnim glasom otac osumnjičenog tinejdžera.

U dahu ponavlja kako je Dražen dobro dijete, da je uvijek bio vrijedan i radan, da je ovo šok za sve, piše Telegraf.

Za nekoliko minuta koliko je razgovarao sa novinarima, bio je na ivici da počne da jeca. Premještao se sa noge na nogu i neprekidno ponavljao: “Kako da odem, da im izjavim saučešće, kako?”.

Ubijen u utorak

– Više ne smijem ni u selo da idem, kamoli u Doboj da odem… Dođe mi da sve ovo prodam i odem bilo gdje – kaže Draženov otac dok odmahuje glavom suznih očiju.

Podsjećamo, Saša Kulišić ubijen je 30. januara.

Njegovo tijelo pronađeno je u utorak poslijepodne u šumi u blizini izletišta Preslica.

Ruke i noge su mu bile vezane, a oči i usta oblijepljeni selotejp trakom. Prema prvim podacima iz istrage Saša je izvučen nešto iza ponoći iz svog kreveta.

Vjeruje se da je Sašina supruga Andrea, sa Draženom kobne noći upala u sobu gdje je Saša spavao, da su ga udarali, vezali i spakovali u gepek iznajmljenog automobila, a potom su za dva vozila otišli u šumu.

Tamo mu je, kako se sumnja, Andrea zadala tri uboda nožem ispod rebara, nakon čega je Saša preminuo. Čekaju se nalazi obdukcije, ali i toksikološki nalazi, pošto se sumnja da je Saša izvjesno vrijeme bio “omamljivan”, tako što su mu stavljani lijekovi u piće, a da je navodno u tome učestvovala i maloljetna kćerka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top