Pousorje

Godišnja skupština FK BORAC Jelah

PLAN RADA “FK BORAC” JELAH za 2024.g.

Aktivnosti kluba za 2024.godinu u skladiti sa finansijskim, materijalnim i kadrovskim mogućnostima kluba aktivnosti kluba prvenstveno usmjeriti na trì osnovne aktivnosti koje se odnose :

1. na stvaranje sto boljih aslovi za rad svih takmičarskih selekcija kluba (seniorske, juniorske,kadetske, pionirske, predpionitske selekcija, i pjetlića), ko i škole fidbala.

2. Organizacijom tradicionalnih turnira.

3. Aktivnostima na izgradnji i održavanju objekata sportske infrastrukture -. dr.

U skladu sa navedenim i aktivnosti kluba u 2024.godini ce se odvijati u nekoliko pravaca :

1. TAKMIČARSKI DIO : Seniorska selekcija: obzirom je u jesenjem dijelu sezone seniorska selekcija zauzela osmo mjesto ida objektivno nema priliku da se uključi u borbu za prvo mjesto koje omogućuje doigravanje za ulazak Prvu ligu FBiH treba nastaviti podmladivanje ekipe uvodenjem igrača iz juniorske i kadetske selekcije te pokušati ostati u vrhu Druge lige FBiH.

Što se tiče sezone 2024/2025.godinenovo rukovodstvo kluba (Upravni odbor i Skupština) treba jasno da izraze ambicije seniorskeselekcije i nakon toga poduzme odgovarajuće radnje vezano za ovu selekciju.

Juniorska selekcija : u jesenjem dijelu sezone ova selekcija je zauzela sedmo mjesto i realno jeočekivati da ova selekcija može zbog povoljnjog žrijeba ući u pet ekipa što bi bio odličan rezultat uzimajući u obzir probleme koje je ova selekcija imala u prethodne dvije sezone.

U ovoj selekciji postoji par mladih igrača koji kandidiraju za seniorsku selekciju, te treba nastaviti što kvalitetniji radi sa ovom selekcijom.

Kadetska selekcija:ova selekcija je tokom čitavog vremena redovno radila i obavljala trenige.

I ako je nakon jesenjeg dijela osvojila 13 mjesto ovo nije realnna vrijednost ove selekcije koja imanekoliko izuzetno kvalitetnih igrača.

Ukoliko nastavi sa takmičenjem i ostanu svi igrači, realno je daova selekcija može izboriti bolji plasman.

Pionirska selekeija:je na kraju jesenjeg dijela prvenstva zauzela treće mjesto te postoje realne šanse da kao jedna od dvije prvoplasirane ekipe iz ove grupe ude u razigravanje za osvajanje titule prvaka NS ZDK, te nakon toga i takmičenje na nivou NS FBiH, što treba i biti cilj ove selekcije.

Ovo je vrlo perspektivna selekcija i u narednom periodu treba očekivati još bolje rezultate.

Predipionirska selecija : i ova selekcija se nakon jesenjeg dijela sezone nalaze na sedmom mjestusto plasman po kvalitetu nije realno.

Obzirom na slabije rezultate na početku sezonesa realnim, realnoje očekivati daleko bolje rezultate ove selekcije u nastavku sezone.

Selekeija pjetlića: ova selekcija je započela prvi put ligaško takmičenje tokom ove sezone i nakonjesenjeg dijela sezone zauzela je 5 mjesto. I ova selekcija je imala slabiji start, ali kako je sezonatekla i rezultati ove selekcije su bili sve bolji, što je za očekivat u nastavku sezone.

Poseban segment u kojem rukovodstvo kluba treba posebno obratiti pažnju je angažovanje novih stručnihtrenera, kao u takmičarskim selekcijama tako i u Školi fudbala.

2. ORGANIZACIJA TURNIRA:- U 2024.godine organizirati tradicionalne turnire i to : 28. memorijalni nogometni turnir Sakib Subašić Manga i 15. memorijalni turnir , Ibrahim Đonlagić-Ibro”.

3. OSTALE AKTIVNOSTI : Nastaviti započete aktivnosti na izgradnji sistema navodnjavanja na glavnom stadionu,obzirom da je urađen glavni projekat.

Nastaviti započetim aktivnostima naizgradnji stadiona sa vještačkom travom (na pomoćnom stadionu) obzirom da je urađen glavni projekat i u toku je aktivnost na dobijanjupotrebnih saglasnosti.

Uređenje i asfaltiranje prostora parkina (urađen glavni projekat i u fazi dobijanje potrebnih saglasnosti).

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top