Pousorje

Nakon 16 godina članstva: Mirela Buljubašić napustila SDP Tešanj

Mirela Buljubašić bila je članica Glavnog odbora SDP BiH, Kantonalnog, Općinskog i članica Predsjedništva općinske organizacije, Predsjednica FOM-a i Komisije za unaprjeđenje obrazovanja.

Ovo su razlozi koji su prethodili ovakvoj odluci Mirele Buljubašić : “Dugogodišnje odstupanje od socijaldemokratskih principa na lokalnom nivou koje ne daje nikakvu nadu građanima da vide SDP kao jedinu alternativu tridesetogodišnjem bahaćenju SDA u Tešnju.

SDP, nažalost, nije ni progresivan ni slobodarski.

Zadnjih nekoliko godina, djelovanje SDP-a je doslovno uriniranje po intelektu, a tamo gdje se intelekt ne uvažava i obezvrjeđuje, pad je neminovan.

Također, neprihvatljiv je i gender momenat, odnosno, činjenica da SDP već dva mandata nema nijednu ženu u vijeću, iako se nakon opštih izbora ukazala prilika i za to.

16 godina aktivizma i ulaganja u sebe, nažalost, ljudima koji se bave kadrovskim pitanjima ne znači apsolutno ništa, jer, kao što rekoh, progresivnost je za SDP nepoznanica i nepoznat put političkog nastupa u Tešnju.

Jednostavno, ja tu nemam mogućnost da se razvijam i rastem, niti sam ikada dobila priliku za to.

Zašto nisam ‘dobila priliku’? – to je tema za poseban tekst, jer, prilike se, nažalost, ne zaslužuju, već dobijaju.”- navela je Mirela Buljubašić.

RADIO ZOS

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top