Vijesti

Otvoreno pismo ministru MUP-a ZDK, policijskom komesaru i bivšem direktoru KPZ Zenica

Na čast MUP-a ZDK treba biti što je ova važna uprava policije postala sredstvo kojim će se prijetiti montiranjem istraga mojoj porodici i meni, a sve to samo zbog toga što ne želim da sinu savjetnika ministra MUP-a ZDK, inače penzioneru, omogućim nezasluženi napredak u karijeri.

Takva politika napredovanja – u kojoj su uzlaznom putanjom išli nezasluženi pojedinci s političkom pozadinom – danom mog imenovanja je završena.

Nikada neću biti jedan od onih koji će zbog činjenice da je neko sin savjetnika ministra MUP-a ZDK podleći pritisku i oštetiti bilo kojeg pojedinca a koji više zaslužuje napredak u karijeri.

Osoba koja je omogućila da policijski organ koristi u svrhu političkih obračuna i pokušaja montiranja ima ime i prezime koje treba jasno i glasno reći – ta osoba zove se Admir Gazić.

Njegova obaveza kao policijskog komesara Uprave policije MUP-a ZDK je da osigura depolitiziranu policiju koja će raditi na osnovu činjenica i dokaza, a ne instrukcija politički imenovanih savjetnika.

Modus operandi ove grupe ljudi je isti. U medijima stvoriti sliku o pojedincima da su kriminalci ili nasilne osobe, formirati predmet preko podobnih službenika, naći upravu policije pod njihovom kontrolom koja će sprovoditi određene radnje i na kraju sve to pustite u medije s ciljem diskreditacije i osuđivanja prije bilo kakve odluke ili presude.

Takva podmetanja na svojoj koži možda su najbolje osjetili Elmedin Konaković, Nermin Nikšić, Aljoša Čampara i drugi pojedinci koji su pokazali otpor korumpiranom sistemu pa je valjda sada došao red i na nas.

Na njihovu žalost, nastavit ćemo se boriti protiv sistema koji su uspostavili i koji godinama unazad grade. Još jače i još hrabrije.

Na kraju ovog otvorenog pisma, pozivam sve naprijed navedene da se podhitno uozbilje te svoj posao rade u skladu sa zakonom, dokazima, činjenicama i u interesu pravde i istine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top