Vijesti

Za zaštitu okoliša bivši ministar iskeširao 110.000 KM: Jaguar F-Pace kupio od vlastitih sredstava ili od SDS-ovih para?

Nekadašnji potpredsjednik Stranke demokratske akcije Adil Osmanović iskeširao je 100.000 KM za kupovinu jednog od najatraktivnijih SUV modela automobila na električni pogon – Jaguara F-Pace.

Nesumnjivo je da je u periodu globalne ekonomske krize veliki iskorak Adila Osmanovića koji je član Bošnjačkog kluba Vijeća naroda u BiH da na ličnom primjeru utiče na smanjenje zagađenja okoliša i smanjenje emitovanja štetnih izduvnih gasova u atmosferu kupovinom skupocjenog SUV automobila marke Jaguar od vlastitih novčanih sredstava.

Kako smo se uvjerili prema kupoprodajnom ugovoru koji je u posjedu redakcije, Adil je Jaguar F-Pace kupio po cijeni od 110.000 KM

Bivšem ministru iz reda SDA, Miličević je iz stranačke kase dao novac za podršku njemu i SDS-u ?.

Milan Miličević (1992 -1995)

Adil Osmanović je nekadašnji potpredsjednik SDA, a danas je član bošnjačkog kluba Vijeća Naroda BiH, ali nakon toliko godina u politici i široke mreže kontakata, nakon kupovine skupocjenog automobila na električni pogon počele su da kruže glasine kako je značajna novčana sredstva dobio od SDS-a kako bi im pružio podršku u Tesliću na predstojećim lokalnim izborima. 

Teslić je jedna od najvećih opština Teslić, a unazad 12 godina, na političkoj sceni u ovom gradu je SDS na čelu sa Milanom Miličevićem.

Za vrijeme 3 mandata (od 2012.godine) stanovnici Teslića su bili svjedoci različitih političkih kampanja i koraka koji su preduzimani kako bi partija dobila što više glasova, odnosno mandate.

Tako je i sada slučaj da se već u prvim danima nakon kupovine skupocjenog Jaguara prećutno, ali i naglas Adil Osmanović dovodi u vezu sa političkom kampanjom SDS-a, odnosno, otvoreno se priča da su mu upravo u zamjenu za političku podršku u Tesliću, čelnici SDS-a dali novac od kog je kupio ovaj automobil

Dijelu građana Teslića je jasno, dok drugom dijelu stanovništva sa razlogom stoji upitnik nad glavom.

Pitaju se da li je predizborna trka u Tesliću već počela i da li su Adil Osmanović i SDS zauzeli makijavelistički pristup da “cilj opravdava sredstvo”? 

Pred nama je da vidimo da li Jaguar od 110.000 rješava samo prevoz, zagađenje okoliša ili rješava i političku scenu u Tesliću.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top