Sport

Doboj grade šta ti oni sa brda rade..

Doboj 2023.

Spiker kao da je znao malo prije početka meča zamolio je da isti prođe bez nacionalizma, rasizma ili bilo kojeg drugog oblika vrijeđanja.Prva slika, velika gospoda, sarajevski mangupi “Manijaci”, mozda najkulturnija navijačka skupina ako ne u evropi onda sigurno na balkanu.

Nakon sto su ih 37 minuta “češljali” te jednog po jednog pustili na stadion, napokon su se skupili i počeli sa navijanjem. Jedan transparent “strah od manijaka”. Pjesme, navijačke ništa posebno. Druga slika naše prve komšije “Vojvode”.

Baneri Kosovo je Srbija, vojska republike srpske.. pjesme po običaju nacionalističke. Sa jedne strane željo je šampion, sa druge Kosovo je srce Srbije. Lijevo bit će Željo opet šampion, desno pjesma o Đeneralu Draži.

Reći će neko ajde neki drogeraši ne treba ih uzeti za ozbiljno, ali šta ćemo za djevočicu/djevojku od 15-16 godina koja na spominjanje Bosne u navijanju manijaka kaže “ovdje je granica pičke”. Misliš ne može jadnije i gore onda prilaze dva redara (vjerovatno) i izvode jednog turistu (po izgledu iz predjela Azije), nesretnik koji je došao u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nacionalista nisam i nikoga ne mrzim. Patriota jesam, od danas duplo veći. Uspio sam izdržati poluvrijeme, moje prvo i zadnje u ovom kako neko kaže “Dodikostanu”.

Dođeš na utakmicu, željan utakmice između dvije odlične ekipe ali eto politika i nacionalizam su pobjedili. Hvala ti Vico, hvala ti “probosanski bloku”, i hvala svakom patrioti u politici koji gleda interes za džep a ne za jednu mu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.I posebno hvala vama privrednicima u Tešnju, koji finansirate 80% ovih “navijača”.A što se tiče granice, ona itekako postoji!

Piše : Almin Vehab

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top