Vijesti

DA LI ZAISTA POSTOJE VEHABIJE U TESLIĆU ??? (VIDEO/AUDIO).

DA LI ZAISTA POSTOJE VEHABIJE I VEHABIJSKI POKRET U TESLIĆU ???

Poslušajte razgovor između Glavnog imam Medžlisa IZ Maglaj Nevres ef. Hodžić i Glavnog imam Medžlisa IZ Teslić Džemaila ef. Hodžića.

Glavni imam u Tesliću Džemail ef. tvrdi da postoje a najviđe ih ima u Kamenici.

Mnogi bošnjaci optužuju Dževada Galijaševića kada kaže da VEHABIJA ima u Bosni i Hercegovini, a niko ne optužuje glavnog imama iz Teslića koji kaže za neke imame da su se slizali sa VEHABIJAMA.

Na mnoga pitanja bošnjaka ef. Džemail izbjegava dati odgovore kao npr. : “Koliko novca je potrošio za harfove u teslićkoj gradskoj džamiji, gdje je novac i zasto se je negradilo mejtef u Bardacima?

Koliko novca je potrošio bivši predsjednik na popravku svog privatnog vozila, koliko je platio mrtvak (vozilo za prevoz umrlih) to nikome nije poznato .itd …  

Džemail efindija dugo godina je obavljao dužnost imama u Kamenici i očigledno ih “dobro” poznaje..

Pa se nadamo se da će pomoći svome prijatelju Dževadu Galijaševiću da bar organima u RS – u i precizira te pojasni ko su VEHABIJE iz Kamenice kako kaže u telefonskom razgovoru svome kolegi.  

Velika sramota je prljati obraz ljudi od kojih je jeo hljeb puno godina u toj istoj Kamenici i nakon tolikih godina gostoprimstva u tom džematu pričati naokolo da je to najteži džamat za raditi zbog nakaradnih karaktera Kamenjana..

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top