Vijesti

EOL petrol i dalje ignoriše i struku i građane..

Nakon jučerašnje prenešene priče čiji je autor Ramiza Šendo o tome kako iz rezervoara koji se nalaze na Sarajevskom aerodromu a vlasništvo je kompanije EOL petrol već nekoliko dana curi avionsko gorivo (kerozin) reagovali su mnogi, od ljudi iz struke koji jasno znaju da je riječ o ozbiljnoj prijetlnji pa tako i velikom sigurnosnom propustu jer se iz pomenutog tanka kerozin i dalje sipa u avione što je ponavljamo ozbiljna prijetnja, kako od ekološke katastrofe tako pa i same ekspkozije rezervoara a njegovo i daljenje korištenje tu prijetnju višestruko uvećava.

Negoduju i sami građani zabrinutih zbog moguće ekološke katastrofe, tako i iz straha zbog moguće eksplozije znajući da je riječ je od jednom od najlakše zapaljivom fosilnom goriivu (visoko-oktansko gorivo).

Sa nekoliko adresa upućeni su i zahtjevi samom EOL petrolu da se pomenuti rezervoar odmah stavi van upotrebe do remonta istog to toga da se kompanija javno putem medija očituje o samom događaju pa tako i o samoj činjenici da rezervoar iz kojeg curi kerozin po tvrdnjama mnogih nema sve potrebne dovole i da je isti bez pribavljanja svih dozvola EOL petrol kršeći mnoge propise svojevoljno pustio u rad.

Nakon upućenih zahtjeva o očitovanju čijim bi se ponajprije smirila zabrinuta javnost a do pisanja ovog teksta i ako je proteklo više od 24h iz kompanije EOL petrol niko se nije oglasio.

Napominjemo da je vlasnik kompanije EOL petrol Indira Pašović koja je i član Glavnog odbora NAŠE STRANKE koja sa kolicionim parterima (Trojka) trenuto čini vlast u kantonu Sarajevo.

Povezani linkovi :

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top