Vijesti

Schmidt o neodlasku u Banja Luku: Bile su postavljene barikade, otići ću sigurno i mnogi će se iznenaditi..

Poruka za Dodika

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt poručio je kako se se ne plaši Dodikovih prijetnji i da će doći u Republiku Srpsku.

On je gostujući na televiziji N1, u emisiji Pressing koja će biti emitovana večeras, kazao da su jučer bile postavljene barikade kako bi se spriječio njegov dolazak.

“Bile su postavljene barikade da bi se spriječio moj dolazak. Zbog čega su bile zatvorene neke ulice? Muzički festival je tek u petak. Ili se danima za to spremaju ili su pokušali da spriječe moj dolazak?! Zamislite da se desio napad na mene ili da su mi zabranili ulazak u zgradu, i to pred kamerama, da me neko silom sprječava, da li bilo ko osim u Banjoj Luci vjeruje da bi se u Evropi neko radovao tome, možda bi se u Moskvi radovali. Imali biste situaciju koja bi izazvala krizne sastanke i ova zemlja bi bila dalje od Evrope. Ja sam mudro djelovao”, rekao je Schmidt.

Schmidt je poručio da će sigurno doći u Banja Luku, ne precizirajući kad.

“Ja ću svoje obaveze izvršiti i mnogi će se začuditi kako će to izgledati. Kad bih se plašio da odem u dio zemlje koja je kandidat za EU zato što mi neko prijeti, onda nešto ne bi bilo uredu sa mnom”, rekao je visoki predstavnik.

On je kazao “da se neće uplitati u svaku igru i svaku glupu djetinjariju.”

“Dodiku poručujem: Znam za jadac, nemoj potcjenjivati međunarodnu zajednicu. Ti ćeš odgovarati za svoje ponašanje. Već sam intenzivno koristio bonske ovlasti. Neću otkriti sve karte, ali sve opcije su na stolu … Šta on želi, da me uhapsi i zatvori, pa je onda sve to prepustio narodu, paradajzu i jajima. Paradajz je Dodikov argument?! Mislim da Dodik ima tehnički problem, misli da se svijet vrti oko njega i da svi moraju igrati po njegovim pravilima”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top