Vijesti

Mehmedovićev tim Izetbegovićevu kandidaturu nazvao sramnom, objasnili i zašto.

”Manifestacije demokratije “ o kojoj se javno usuđuješ govoriti, nije ništa drugo, do uobičajeno diktatorsko lamentiranje i pokušaj obmanjivanja članstva SDA i javnosti, poručili su iz Mehmedovićevog tima.

Povodom gostovanja predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na BHT1, kada je, između ostalog, govorio i o predstojećem stranačkom kongresu i unutarstranačkim izborima, oglasio se tim Šemsudina Mehmedovića.

Tom prilikom Izetbegović je, između ostalog, izjavio kako ne vjeruje da će Mehmedović ispuniti uslove za kandidaturu za predsjednika SDA, iako je jučer Oslobođenje objavilo kako je Mehmedović dobio više nego dovoljnu podršku za kandidovanje.

Od potrebnih 15, Mehmedović je dobio podršku 21 općinskog odbora.- Ponovo pozivamo Izetbegovića, rukovodstvo SDA i odgovorne osobe za izbore u SDA (Izbornu komisiju) da prioritetno i hitno osiguraju integritet izbornog procesa predstojećeg kongresa SDA i da omoguće da članovi kongresa slobodno, svojom voljom izaberu novo rukovodstvo SDA.

Kao budući kandidat pokušat ću osigurati da Bakir niti bilo tko drugi, ne sazna kako su članovi kongresa glasali.

Pozivamo članove kongresa i sve članove SDA da u ovom historijskom trenutku osiguramo integritet izbornog procesa – od štampanja i čuvanja glasačkih listića do procesa brojanja glasova.

Drugo, četvrta uzastopna kandidatura Bakira za predsjednika SDA je sramotni čin i najbolja ilustracija u kojem pravcu ide SDA i zbog čega su potrebne promjene u SDA. Zato, pozivamo Bakira da odustane od četvrte uzastopne kandidature, jer svaki dan tvoga ostanka na čelu SDA je novi dan neizvjesnosti, ne samo za SDA,nego i za budućnost BiH.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top