Biznis

Uskoro ćemo dobiti najvećeg proizvođača stočne hrane u državi.

Najuspješnija kompanija u proizvodnji proizvoda od mesa i mesa peradi “Madi” se i ove godine nalazi na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, zajedno sa svojih šest preostalih firmi.

Tom prilikom smo razgovarali sa Maidom Jabandžićem, direktorom kompanije, koji nam je rekao da je Madi jedna od najturbulentnijih kompanija u BiH i da je to možda i najbolji razlog zašto su tu gdje jesu.Kazao je da su najveći proizvođači piletine sa više od 18 miliona jedinica godišnje i da Madi ide uzlaznom putanjom.”

Kompanija Madi ide uzlaznom putanjom i mi paralelno uvijek radimo na mnogo projekata. U januaru ove godine povećali smo kapacitet klaonice sa šest hiljada na osam hiljada pilića po satu i Agromix naša firma u Doboju koju završavamo u narednih mjesec dana bit će najveći proizvođač stočne hrane u državi”, najavio je Jabandžić za portal Akta.ba.

Kompanija će time poznati prepoznatljiva ne samo u BiH već i u regionu.

Podsjećamo, 2021. godine je tešanjski Madi kupio dobojski Agromix i time spasio radna mjesta, ali i dao doprinos razvoju poljoprivrede i prerađivačke industrije.

Mnogo se uložilo u infrastrukturne projekte u cilju povećanja kapaciteta u svim proizvodnim segmentima, a ova akvizicija je dala značajan doprinos u razvoju poljoprivrede u BiH.

Pored toga Madi iz godine u godinu nastavlja da podržava i sajam u Tešnju, koji kako Jabandžić navodi prerasta u jednu od najozbiljnijih poslovnih manifestacija u cijeloj državi.”

Već dugi niz godina smo tu kao akteri i učesnici i moram priznati na početku je to bilo u lokal-patriotskom smislu, ali danas odgovorno tvrdim da je ovo jedna od najozbiljnijih manifestacija kada je realni sektor u pitanju”, poručio je Jabandžić.

Mišljenja je da su sajmovi prilika za nove poslovne priče i da su već sada napravili pozitivne iskorake

Za akta.ba piše .E.S.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top