Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST..

Datum: 01.10.2023. godine

Ministar Isak o Dodikovim najavama: Milorade, iskoristi slobodne dane za druženje s porodicom, imat ćeš vremena za razmišljanje u državnom zatvoru Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD „kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS“.„Milorade, ti jedino možeš ‘mirno otići’ s bosanskohercegovačke političke scene i još ‘mirnije ući’ u sudnicu Suda Bosne i Hercegovine kao optuženik – što i jesi.

Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bosanskohercegovačkim prirodnim ljepotama, planinama, posjeti Neum, Plivski vodopad, Baščaršiju, Smetove, druži se s porodicom i ne razmišljaj o ‘mirnom osiguranju boljeg života’. Imati ćeš Milorade vremena da o miru, životu, spokoju i filozofiji razmišljaš u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, a RS je samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine. I tako će i ostati. Vlast u bosanskohercegovačkom entitetu RS primarno treba da se bavi poboljšanjem života građana koji na svojoj koži osjete destruktivnost politika SNSD-a.

Mi imamo dovoljne kapacitete, a tu prije svega mislim na političke i pravne pa tek sve ostale kapacitete, da spriječimo bilo kakve pokušaje napada na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.

Pozivam građane Bosne i Hercegovine da se ne obaziru na retoriku Milorada Dodika i da se okrenu ka budućnosti, a sadašnjost i budućnost je život u međunarodno priznatoj državi Bosni i Hercegovini u okviru postojećih granica“, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top