Vijesti

Mješovita srednja škola Stjepana Radića Usora DEMANTI…

Poštovani!

Javljamo se povodom negativnog napisa vezanog za događaje u Mješovitoj srednjoj školi Stjepana Radića u Žabljaku.

Tvrdimo da su navedene poluinformacije kako bi se narušio ugled škole i djelatnika. Nije istina da se ne zna datum sukoba između dječaka, da se danima šuti o tome i krije, te kako se nekoga štiti. Isti dan kad se nemili incident dogodio pozvani su roditelji oba dječaka, provedena je sva procedura i poduzete su sve mjere sukladne Pravilniku škole.

Iako u potpunosti osuđujemo taj čin, nije točno da se radi o „ubodu tik pored vratne arterije“, uopće se nije radilo o ubodu. Svojim radom godinama činimo sve kako bi se suzbilo nasilje bilo koje vrste, kako fizičko, tako i verbalno.

Sigurnost naših učenika nam je na prvom mjestu u što su se mnogi roditelji do sada mogli i uvjeriti. Što se drugog slučaja tiče nije istina kako su djeca u dvorani udisala razne kemikalije.

Nažalost, nas nitko nije informirao o izvođenju radova u dvorani, tj. u potpuno drugom prostoru, koji nije u sklopu zgrade škole. Zbog izrade hidroizolacije počeli su se osjetiti neugodni mirisi.

Čim smo dobili informaciju što se radi u dvorani, odmah se reagiralo, djeca su poslana van i nastava se obustavila. Nije istina da je nekoliko djece hospitalizirano, kako je to navedeno.

Jako nam je žao što su se neka djeca, zbog onog što nije u našoj nadležnosti, loše osjećala. Cijelo vrijeme smo bili u kontaktu s roditeljima i sretni smo što nije bilo većih posljedica.

Na kraju želimo naglasiti da se svi zabrinuti roditelji, a i ostali koji imaju potrebu, slobodno mogu, u bilo koje doba, obratiti upravi škole, te će odmah dobiti sve informacije potkrepljene činjenicama.

Smatramo kako se problemi ne rješavaju putem društvenih mreža, naša vrata su svima uvijek otvorena! S poštovanjem! Ravnateljica škole: Marina Penava

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top